Hoe krijg je het beste yield-resultaat?
Yield, ofwel het netto resultaat aan het einde van het verwerkingsproces, willen we natuurlijk allemaal zo hoog mogelijk hebben. Onze machines kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Het machinaal verwerken van fruit brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Het is belangrijk om van fruit zo min mogelijk materiaal weg te snijden en het eindproduct wel volledig te hebben ontdaan van schillen, pitten en steeltjes.
Hoe kun je de opbrengst per verwerkt product verhogen? Bijvoorbeeld door de schildikte instelbaar te maken. Dat kan onder andere heel eenvoudig bij onze Citrus Kiwi Peeler, de mango Peeler-de-Cheekers en de Pineapple Peeler. Belangrijk omdat bij deze vruchten de schildikte vaak varieert. Maar ook de cilinders van de Pineapple Peeler kunnen eenvoudig aangepast worden op de vruchtmaat. Op die manier voorkom onnodig productverlies
Wanneer vruchten in blokjes worden versneden zorgen wij ervoor dat de blokjes min of meer van gelijke grootte zijn en er zo min mogelijk minideeltjes zijn. Liever een blokje een fractie te groot dan afval maken. Soms kan dat bereikt worden door minder messen te plaatsen en in andere gevallen weer door een tray te ontwikkelen waarin het te snijden product eenduidig geplaatst kan worden.
Waar mogelijk maken we in onze machines gebruik van in dikte verstelbare dunschillers. Deze dunschillers volgen de contouren van het fruit, zonder daar veel druk bij uit te oefenen. Op die manier heb je de gewenste schildikte in eigen hand. Naast de dunschillers gebruiken in onze Mango Peeler-de-Cheekers ook gebogen messen die de pit verwijderen. Uniek; dit is iets wat je met een manueel geschilde mango niet kunt bereiken. Handschillers houden altijd een recht gesneden pit over. Dat is dus ongunstig voor de yield.
Meer weten over het verhogen van yield bij het verwerken van fruit? Stel dan hier je vraag.